Jumătate dintre băncile prezente în România anticipează o consolidare de anvergură medie și mare a industriei bancare în anul următor, similară cu anul 2015, potrivit sondajului "Barometrul bancar" realizat de Asociația Română a Băncilor (ARB) în parteneriat cu EY Romania.

Creditarea și inițiativele de a promova creșterea reprezintă principalele activități în care băncile manifestă un interes crescut în perioada următoare.
“E încurajator că 45% din bănci sunt interesate de achiziționarea de active față de numai 32% în 2015. În același timp interesul pentru vânzarea de active a scăzut, doar 40% din bănci fiind interesate față de 59% în 2015. A crescut semnificativ interesul pentru parteneriate și alte forme de asociere la 45% față de sub 15% în anii anteriori”, a menționat Gelu Gherghescu, partener și leader financial services al EY Romania.

“Băncile se așteaptă ca politicile lor de creditare pentru companii să devină mai restrictive în următoarele 12 luni pentru sectorul construcții, dar să se relaxeze în IT (58% comparativ cu 45% în 2015), sănătate (56% față de 40% în 2015) și în ce privește segmentul IMM-urilor (70% în comparație cu 53% anul anterior)", se specifică în analiza sondajului.

Sursa: mediafax
+
Transfer de bani online
Suma maxima: 500EUR / 2500LEI
  • Comision de plata
    0,0 EUR

  • Total de plata
    0,0 EUR+

Romania EXPRESS si Moldova EXPRESS

Transfer de bani rapid intre agentiile SMITH & SMITH din Romania si agentiile Victoriabank din R.Moldova. Tarife incepand cu numai 5 lei respectiv 3 euro.

Detalii
+
Stiri