Businessul din România nu va avea modificări dramatice în urma ieșirii Marii Britanii din UE, spune Zdenek Turek, CEO Citibank pentru Europa, care a adăugat că analizează ce se poate întâmpla în urma Brexitului.

"Brexitul este o situaţie recentă, o privim desigur cu maximă atenţie şi analizăm ce poate însemna. Va lua timp până să vedem în ce direcţie merg negocierile şi care va fi ultima soluţie. Pentru business-ul pe care îl avem aici în România nu mă aştept la modificări dramatice. Dependenţa de Marea Britanie pentru ceea ce facem în România nu este mare", a declarat Turek într-un interviu pentru ZF.

În măsura în care vor trebui realizate unele schimbări, ceea ce înseamnă că trebuie mutate o parte din serviciile oferite de Citibank din Marea Britanie pentru clienţi de pe continent, CEO-ul Citibank Europe spune că ar putea să fie găzduite la sediul Citibank din Dublin. "Cred că vom fi capabili să găsim soluţii care să garanteze continuitatea serviciilor pentru clienţii noştri şi continuitatea colaborării cu Citi indiferent de Brexit", spune Turek.

Citibank, gigantul american care gestionează active de aproape două trilioane de dolari la nivel mondial, şi-a redefinit strategia în ultimii cinci ani, a eficientizat şi restructurat businessul şi a decis să vândă diviziile de retail din 12 ţări, inclusiv România. În 2013, Citibank şi-a vândut portofoliul local de retail către Raiffeisen, iar acum operează doar pe corporate, segment pe care banca îşi menţine angajamentul. Citi este pe podium în topul celor mai profitabile bănci din România şi una dintre cele mai profitabile subsidiare ale Citibank din regiune.

Citibank nu mizează pe cotă de piaţă după active cu orice preţ în România, Zdenek Turek susţinând că strategia băncii este creşterea organică.

Sursa: Mediafax
+
Transfer de bani online
Suma maxima: 500EUR / 2500LEI
  • Comision de plata
    0,0 EUR

  • Total de plata
    0,0 EUR+

Romania EXPRESS si Moldova EXPRESS

Transfer de bani rapid intre agentiile SMITH & SMITH din Romania si agentiile Victoriabank din R.Moldova. Tarife incepand cu numai 5 lei respectiv 3 euro.

Detalii
+
Stiri
MoneyGram Logo