Tu, tara, dulce tara, ne lipsesti.
Acestea se regasesc de cele mai multe ori in gandul si pe buzele romanilor plecati in strainatate. Chiar daca romanii din diaspora au la indemana magazine cu specific romanesc si alti romani cu care sa mai schimbe o vorba si o idee, nici traiul si nici mancarea nu sunt ca acasa, in Romania.
Pentru a te delecta cu ceva romanesc si pentru a te simti ca acasa, indiferent de locul in care te afli, iti prezentam ceva ce iti va face weekend-ul mai placut.
Reteta zilei - Ciorba taraneasca:
Nu dureaza mult sa o pregatesti si sa te bucuri de gustul minunat al locului natal. Ciorba va fi gata in 40 de minute.
Iata cine "participa" la o astfel de minunatie:
2 ardei
2 cepe
2 morcovi
100 grame porumb
50 grame telina
3-4 cartofi
50 grame mazare fiarta
1 dovlecel
sare
piper
1 lingura ulei
300 ml suc de rosii
bors
200 grame smantana
1 legatura patrunjel
1 lingurita ulei
Iar daca nu iti mai amintesti cum sa procedezi pentru a obtine o astfel de licoare pentru suflet, si mai ales pentru stomacel, atunci ia aminte aici:
1. Se curata legumele, se spala, se taie marunt sau se dau pe razatoarea mica, apoi se calesc cateva minute in uleiul de masline.
2. Legumele se pun sa fiarba in apa cu sare si cu un praf de piper. Se lasa sa clocoteasca la foc mic.
3. Mazarea si porumbul se trec prin cateva jeturi de apa calduta si se adauga in ciorba, apoi se toarna sucul de rosii.
4. Dupa ce au fiert legumele, se pune borsul si se condimenteaza cu sare si piper.
5. Ciorba se serveste cu smantana si se orneaza cu patrunjel verde.
Pofta buna!
sursa foto: descopera.ro