Recent a inceput cea de-a 12-a Bienala de Arta Internationala Roma, un eveniment artistic semnificativ pentru arta contemporana. Cea de-a 12-a editie se desfasoara in perioada 20-29 ianuarie 2018, la Sala del Bramante - Piazza del Popolo, la Roma.Expozitia, organizata de Centro Internazionale Artisti Contemporanei, cuprinde lucrarile a 120 de artisti din 42 de tari, printre care se numara si Romania. Artistul care ne reprezinta tara este Cosmin Brendea, un artist roman autodidact, care a fost calificat pentru Bienala in septembrie 2017, in urma participarii sale la o expozitie de selectie, la Roma.
Evenimentul patronat de Comuna Roma, de o mare amplitudine, s-a desfasurat si cu sprijinul ambasadelor din Italia a statelor de origine a artistilor, iar pentru artistul Cosmin Brendea, sprijinul a fost reprezentat de Smith&Smith.

Dintre lucrarile sale, pentru Bienala a fost selectata opera "Roma", o lucrare de mari dimensiuni (110 x 83 cm).

Pentru Cosmin Brendea, Roma reprezinta primul contact cu libertatea si arta.

“Roma imperiala, Roma medievala, Roma baroca, culoare, palate fantastice, istorie, un amalgam de oameni, albastrul cerului si lumina, acea lumina extraordinara care inconjoara formele creatiilor fantastice din oras si care apoi am descoperit-o in pictura marilor maestrii ” ne dezvaluie Cosmin Brendea sursa inspiratiei sale.

Cea de-a 12-a Bienala de Arta Internationala Roma reuneste atat artisti consacrati cat si autodidacti, unicitatea evenimentului fiind data tocmai de modul in care reuneste si valorifica o productie de opere artistice variate, cu o tematica diversa in care se identifica mai multe curente artistice contemporane.Smith&Smith s-a implicat in logistica sustinerii evenimentului si in transportul, in conditii speciale, unei opere de arta de o asemenea dimensiune, la faimoasa Sala del Bramante. Organizarea participarii la un astfel de eveniment este laborioasa si necesita resurse financiare pentru multe activitati conexe, dar indeosebi pentru transport. Smith&Smith; a inteles acest lucru, atunci cand a decis sa realizeze mecenat pentru artistul aflat la inceput de drum intr-o competitie internationala.

Cu sprijinul institutiei de plata Smith&Smith, opera "Roma" a putut sa fie pusa in valoare in Sala del Bramante, in inima Romei, intr-un spatiu unic realizat de arhitectul Bramante, vegheat de Caravaggio si Salviati. In acest spatiu au expus de-a lungul anilor si Salvator Dali, Miro, Picasso si multi alti titani ai picturii universale.
+
Transfer de bani online
De pe card
Din cont
Suma maxima: 500EUR / 2500LEI
  • Comision de plata
    0,0 EUR

  • Total de plata
    0,0 EUR+

Romania EXPRESS si Moldova EXPRESS

Transfer de bani rapid intre agentiile SMITH & SMITH din Romania si agentiile Victoriabank din R.Moldova. Tarife incepand cu numai 5 lei respectiv 3 euro.

Detalii
+
Stiri
MoneyGram Logo